sâmbătă, 3 ianuarie 2015

Fotografii de noapte

Determina subiectul si cantitatea de lumina disponibila








In timp ce noi suntem capabili sa vedem o scena foarte bine cu ochii, camerele au nevoie de un pic mai multa lumina decat ochii nostri pentru a functiona corect. Nu aveti neaparat nevoie de lumina portabila pentru acest pas. Contorul de la camera foto va functiona la fel de bine. Pur si simplu, focusati cu camera scena pe care intentionati sa o fotografiati si apasati declansatorul pana la jumatate.

Cu toate acestea, asigurati-va ca ati prins in camera foto si cea mai intunecata parte a scenei pe care doriti sa o faceti vizibila in imagine. Daca fixati obiectivul pe o fantana luminata, va fi greu de apreciat daca stejarul frumos din spatele ei va prinde lumina. S-ar putea sa aveti nevoie de un blit sau, daca aveti un SLR, puteti vedea bara de masurare care va arata cat de mult este expusa imaginea la setarile curente.

Ajustati setarile dupa cum este necesar

Daca aparatul de fotografiat nu are optiuni de ajustare, altele decat o setare pe timp de noapte, atunci rotiti selectorul de timp de noapte sau peisaj si treceti pana la partea 4 din aceasta sectiune. Daca aparatul de fotografiat are alte abilitati, atunci folositi-le.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu